top of page

Associazione Sportiva Fenice

Pubblico·371 membri

Danae Williams
Danae Williams

Voi ce preferați să citiți sau chiar să scrieți: proză scurtă ori roman? Eu observ că în ultimul timp aleg tot mai des povestirile scurte, probabil fiindcă pot termina una într-o singură seară și rămân cu impresia că fiecare pagină contează. Totuși, când găsesc un roman bine construit, mă atașez de personaje și îmi pare rău când ajung la final. Mă întreb dacă alegerea ține doar de timpul pe care îl avem la dispoziție sau dacă există și alte motive. Sunt curios cum vedeți voi diferența și ce experiențe personale v-au făcut să preferați unul dintre aceste formate.

6 visualizzazioni

Cred că depinde foarte mult de starea în care te afli. Eu alternez între cele două formate. Dacă sunt într-o perioadă aglomerată, aleg proza scurtă pentru că pot citi o poveste completă fără să întrerup firul narativ câteva zile la rând. În schimb, în concediu sau în weekend îmi place să mă pierd într-un roman, mai ales când autorul construiește încet lumea și personajele. De curând am descoperit și câteva texte publicate pe https://codinmaticiucro.com/, unde am găsit atât poezie, cât și proză care m-a făcut să mă opresc și să recitesc anumite pasaje. Mi-a plăcut că nu am avut impresia că autorii încearcă să impresioneze cu orice preț, ci că lasă loc interpretării. Uneori o povestire de trei-patru pagini poate avea un impact mai mare decât un roman de câteva sute de pagini, dacă ideea este bine construită. De aceea nu cred că există un format superior. Important este ca textul să te facă să simți ceva și să-ți rămână în minte după ce ai închis cartea. Eu aleg în funcție de timpul liber și de dispoziție, nu după numărul de pagini.

Membri

• Jerome Holan
    Jerome Holan
  • Falo ven
    Falo ven
  • Sherwood Daren
    Sherwood Daren
  • sports news
    sports news
  • Tnsusu Nsusuw
    Tnsusu Nsusuw

Comunità pastorale Visitazione della Beata Vergine Maria in Milano - chiesagratosoglio@gmail.com

Registrati per ricevere la nostra Newsletter
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
bottom of page