Daşınmaz əmlak alqı-satqısında risklər – vəkilə ehtiyac varmı?
Salam dostlar. Son vaxtlar ev almaq planım var və açığı proses düşündüyümdən daha çətin görünür. Elanlarda hər şey ideal göstərilir, amma sənədlər məsələsi məni narahat edir. Tanışlar deyir ki, çıxarış, qeydiyyat, ipoteka yüklülüyü və digər detalları mütləq yoxlatdırmaq lazımdır. Satıcı isə tələsdirir, “hər şey qaydasındadır” deyir. Mən isə sonradan problem yaşamaq istəmirəm. Daşınmaz əmlak alqı-satqısında vəkilin iştirakı həqiqətən vacibdirmi? Sadəcə notarius kifayət edir, yoxsa əvvəlcədən hüquqi yoxlama aparmaq daha düzgündür? Bu sahədə real təcrübəsi olan varsa, xahiş edirəm paylaşsın.
5 visualizzazioni

Salam. Çox düzgün sual qaldırmısınız, çünki əmlak məsələsində bir səhv illərlə problem yarada bilər. Mən özüm mənzil alanda əvvəlcə elə bilirdim ki, notarius hər şeyi yoxlayır və əlavə vəkilə ehtiyac yoxdur. Amma son anda qərarımı dəyişdim və https://vakil-az.com vasitəsilə hüquqi dəstək aldım. Sənədlər detallı şəkildə araşdırıldı və məlum oldu ki, mənzil üzərində əvvəlki borcla bağlı məhdudiyyət riski var imiş. Əgər bu vaxtında aşkar olunmasaydı, ciddi çətinliklərlə üzləşə bilərdim. Vəkil həm sənədlərin təmizliyini yoxladı, həm də alqı-satqı müqaviləsinin şərtlərini mənim xeyrimə uyğunlaşdırdı. Nəticədə prosesi rahat və təhlükəsiz şəkildə tamamladım. Məncə, belə böyük maliyyə qərarında peşəkar yoxlama əlavə xərc yox, əksinə sığorta kimidir.